När man skall designa en klasströja kan det ibland vara svårt att hitta en modell som alla gillar och gärna använder.

Ett mycket bra sätt att hitta den rätta stilen är att låta eleverna själva rita och måla, hitta på texter och slogans, välja färger och var trycket skall stå. Ibland kan det dock vara svårt att hitta en modell som blir godkänd av majoriteten och det kan till och med bli så att det råder ren och skär idétorka i klassen.

Kanske är eleverna så upptagna med sitt att de inte riktigt hinner engagera sig eller har de ingen större lust att lägga tid på detta projekt. Särskilt tonåringar kan vara lite ovilliga att samarbeta med eller så kan de inte komma överens med varandra.

Lugn bara lugn, det finns massor av bra idéer på internet som man kan hämta inspiration från. Man kan till exempel googla klasströjor från hela världen och på så sätt snabbt och enkelt ha en myriad med bra förslag från jordens alla hörn.

Det kanske slutar med att man har en australiensisk fotbollströja eller en italiensk pizza t-shirt som modell; det spelar ingen roll så länge alla är överens. Klasströjor har länge tillverkats av barn i alla åldrar så det är fullkomligen omöjligt att inte hitta den perfekta modellen att efterlikna.

På nätet kan man inte bara hitta bra och snygga förslag på klasströjor, man kan också hitta massor med bra citat och se exempel på bra logos och fina foton.

Vill man återskapa ett berömt konstverk eller efterlikna ett anta kända personer? Det finns hur mycket material som helst att inspireras av från nätet så allt som krävs är en enkel sökning. Man kan också leta rätt på roliga fakta eller optiska illusioner som kan passa på tröjan, eller varför inte ett speciellt typsnitt som klasskamraterna kommer att tycka om.