Det finns ett antal bra anledningar till att ha klasströjor när det är dags för en klassresa och den kanske främsta är att hålla gruppen samman.

Vare sig man skall till grannstaden eller utlandet så är det aldrig fel att ha tröjor som alla kan identifiera sig med och som visar att man är en i gänget.

Man visar för omvärlden att man är stolt över sin klass och sin skola samtidigt som det blir lätt att hitta varandra i mängden.

Särskilt om man skall till ett större resmål där det kommer att vara mycket folk är det bra om alla har på sig något uniformt.

Låt säga att klassen åkt till Tivoli i Köpenhamn. Ett trettiotal ungdomar som alla vill åka olika berg och dalbanor, gå och käka varmkorv eller våfflor, tävla i olika roliga grenar och allmänt strosa omkring.

Genom att alla har på sig klasströjor går det att se varandra på långt håll och om det skulle vara så att någon kommit bort kan man utannonsera exakt vad de har på sig.

Detta kan vara särskilt hjälpsamt om man är i ett land där folk inte pratar så mycket engelska och det kan vara knepigt att förklara för ordningsvakten hur den bortkomne är klädd!

Framförallt så handlar dock klasströjan om laganda och teambildande. Man kanske skall åka till ett stort möte eller ett sportevenemang med andra klasser och kan på så sätt visa vilken klass och skola man hör till.

Har man dessutom extra roliga eller snygga tröjor kommer man att få särskild uppmärksamhet och det blir ett kul samtalsämne att prata med andra om.

Ska man åka till en TV-kanal för att sitta i publiken är det roligt både för klassen och dem som tittar på att stå ut i mängden och om man vill ta foton på klassen på ett stort torg med många människor syns klassen på långt håll.